top of page

Uteslut inte

Hur ofta har du sagt till dig själv jag ska inte äta godis, glass, chips eller vad det nu kan vara? Jag har sagt det massvis med gånger till mig själv.


Ett av de största problemen med att tala om för dig själv att du inte får äta någonting är sannolikheten stor att du kommer bli sugen på just det. Varför är det så? Jo för att du spenderar så mycket tid på att tänka på att du inte ska äta till exempel glass och tänker du på det så mycket, även om det är i termer av att inte göra det så är risken stor att du bli sugen på godis eftersom du hela tiden tänker på det. Kanske klarar du av att hålla dig borta från glass i några dagar, kanske veckor men vad händer sen när du tillslut äter godis? Risken är stor att du proppar i dig enorma mängder.


För mig har det hjälpt väldigt mycket att tillåta mig att äta det jag är sugen på men i måttliga mängder. Om jag tillåter mig att äta en lite skål glass när jag blir sugen istället för att bygga upp suget över tid så brukar jag kunna nöja mig med en mindre mängd istället för att äta tills det tar slut även om det innebär att jag blir illamående. Så prova att se vad som händer om du vågar lyssna på kroppen. Förmodligen kommer det vara svårt i början, du kommer känna dig lockad att äta mer och ibland är det helt okej att göra det, men jag tror att de allra flesta klarar av att bara äta litegrann. För jag har också varit en person som trodde att när jag väl börjat äta så kan jag inte sluta men så var det inte, jag kunde ändra mig.


8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page