top of page

Små förändringar, stor skillnad

Har du någon gång tänk att imorgon börjar mitt nya liv, eller på måndag eller nästa år? Då ska allt falla på plats, du ska börja träna, äta och sova bättre, allt på en och samma gång. Det fungerar några dagar, kanske några veckor. Sen blir det en dag som du inte äter som du tänkt dig och missar träningen. De blir snabbt fler och snart är du tillbaka i samma gamla hjulspår.


Känner dig igen dig?


Det är inte konstigt i så fall för stora förändringar är svårt, så svårt att de allra flesta misslyckas.


Så är det omöjligt att börja leva en mer hälsosam livsstil?


Självklart inte. Allt som behövs är att ändra din inställning till tid. Visst är det lockande att kunna få en beach body lagom till semestern vilket innebär att du har ungefär åtta veckor på dig om du börjar nu. Jag vill att du stannar upp och funderar på den här frågan. Hur många gånger har du hoppat på en diet eller ett träningsprogram som lovat snabba resultat för att antingen hoppa av programmet eller att återgå till samma livsstil som innan en kort tid efter att programmet är slut? Om lägger ihop tiden du lagt på alla de försöken så inser du hur mycket tid du har lagt olika dieter och program.


Så skulle det inte vara värt att låta förändringarna ta tid så att du slipper börja en ny diet flera gånger om året?


Små förändringar definierar jag som någon du kan börja göra redan idag. Det kan till exempel vara att promenera ett varv runt kvarteret, börjat äta en frukt om dagen eller att gå ut och ta några djupa andetag. Ingen av förändringarna ser mycket ut för värden men vitsen är att när förändringarna är en del av ditt liv kan du lägga till fler eller utöka förändringar du redan startat.


Testa själv, du har inget att förlora på att göra en så lite förändring. Skulle den förändringen du börjar med inte kännas rätt för dig går det alltid att byta.


Kom ihåg att livet är ett maratonlopp och inte ett 100 meterslopp.
3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page