top of page

Se den stora bilden

Om jag tog en fika, åt en onyttig middag eller hoppade över ett träningspass brukade jag tänka att dagen var förstört. Då kunde jag lika gärna strunta i att äta hälsosamt under resten av dagen. Någon mer som känner igen sig?


Det ledde till att jag kände mig misslyckad och att jag många gånger åt mer socker än vad jag egentligen var sugen på för jag var tvungen att passa på när jag ändå förstört den här dagen eftersom jag skulle äta hälsosamt igen imorgon.


Jag vill utmana dig på samma sätt som jag utmanat mig själv att tänka annorlunda i de situationerna. Se till den stora bilden. Till exempel om du ätit bra fram till eftermiddagsrasten då du tar en bit fikabröd. Dagen är inte förstörd på grund av en bit fikabröd. Njut av fikabrödet och fortsätt sen som vanligt med dagen.


I en välbalanserad kost finns det utrymme att äta saker som kakor, godis och snabbmat i måttliga mängder. För mig den här förändringen i inställning inneburit att jag äter lite onyttig mat nästan så gott som varje dag istället för att jag har en eller två dagar i veckan där jag ska passa på att äta allt som jag inte kan äta de dagarna jag ska äta hälsosamt vilket innebär att jag åt mängder med godis, chips och snabbmat som jag inte ens var sugen på bara för att jag skulle passa på

.4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page