top of page

Köttfärssås och spagetti

Att börja en ny, mer hälsosam livsstil kan kännas överväldigande men behöver inte vara det om du tar det i små steg. Ett enkelt sätt att börja på är att laga ett recept som du redan kan men att du lägger till en eller några ingredienser för att göra det mer hälsosamt.


Det går att göra i de flesta recept men här väljer jag att börja med en riktig klassiker, köttfärssås och spagetti. Du behöver inte vara orolig. Det är inte meningen att du ska lära dig ett nytt recept utan använd dig att ditt favorit recept och lägg till en eller några av följande ingredienser.

  • Riven morot.

  • Riven zucchini. Om du skalar zucchinin kommer den inte ens synas, perfekt om du har barn som inte vill äta grönsaker.

  • Färdigkokta linser.

Börja med att lägga till små mängder i taget och öka succesivt tills du tycker att du nått en bra balans.


Varför är det bra att lägga till mer grönsaker och baljväxter i din kost? Både grönsaker och baljväxter innehåller fibrer som bland annat ger en jämnare blodsockerkurva, fungerar som mat för nyttiga bakterier i tunntarmen och kan motverka förstoppning. De är också bra källor till olika vitaminer och mineraler som kroppen behöver för att må bra. Morötter innehåller bland annat rikliga mängder betakaroten. Det omvandlar kroppen till vitamin A bland annat spelar roll för mörkerseendet.


2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page