top of page

Att tycka om att träna

Jag tycker inte om att träna är ett påstående som många identifierar sig med, kanske du också. Samtidigt vet vi att det är bra att rör på oss och vi matas konstant med budskap otaliga budskap om vad som är den optimala träningen och alla säger olika saker, det kan vara allt från crossfit till löpning till tung styrketräning.


I min värld så finns det bara en absolut regel kring träning och det är att den bästa träningen är den som blir av. Det finns massa tips där ute kring hur du ska få träningen att bli av men en viktig utgångspunkt är att du ska träna något som du tycker är kul. En rolig träningsform behöver inte vara höjdpunkten på din dag men du bör åtminstone tycka att det är hyffsat kul.


Det är lätt att fastna i att träning ska se ut på ett visst sätt. Att konditionsträning är löpning och cykling eller att styrketräning är tunga vikter på gymmet eller ett gruppträningspass med pilates men träning kan vara så mycket mer än det.


Även sporter som många mest förknippar med ungdomsåren så som exempelvis fotboll, badminton eller hockey är också utmärkt träning. Kanske finns det något lag du kan gå med i eller dra ihop några kompisar och spela lite badminton. För du är aldrig för gammal för att ta upp en idrott som du höll på med som ung eller för att prova något helt nytt.


Sport är något som ändå många förknippar med träning men det finns ändå gott om aktiviteter som de flesta nog inte klassar som träning men som ändå kan vara betydligt jobbigare än vad du tänkt dig. Det kan exempelvis vara att hoppa stuttsmatta, trädgårdsarbete eller att bara dansa runt till dina favoritlåtar.


Så om du är en person som tycker den träningen du gör inte är särskilt rolig eller om du inte tränar alls för att du inte tycker det är roligt vill jag skicka med dig en utmaning där många snart kommer gå på semester. Försök komma på någon form av fysisk aktivitet som du skulle tycka det var roligt att testa. Några saker som jag vill göra i sommar cykla i skogen, leta Hitta ut stolpar, testa agillity, cykla en cykelled, paddla och delta på en yogaklass utomhus. Vad skulle du vilja test? Låt dig inte begränsas till vad som räknas som riktig träning eller att fundera på vad andra ska tycka. Fundera på vad du tycker skulle kännas mest roligt.


Jag bjuder här på en bild från sommarens än så länge lerigaste cykelpass.


1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page